De vita hjältarna

Vill hylla mina vita hjältar idag. De som inom mig ständigt vaktar och vakar över mitt liv och min hälsa. Mina vita hjältar, immuncellerna, gör samma livsavgörande insats för mig som de mänskliga vita hjältarna inom vård och omsorg gör för oss som nation och planet.

Jag ser nu till att mina vita hjältar får den absolut största uppmärksamhet och omvårdnad som är möjlig. Jag ger dem alla de skydd och verktyg de behöver för att kunna göra sitt jobb. De får all näring de behöver i form av kost, vitaminer, antioxidanter och sunda bakterier. Jag ger dem en miljö att arbeta i som är optimalt sund genom att syresätta maximalt genom djupandning. Jag minimerar att tillföra ämnen som ger dem extra arbete i onödan, väntar exempelvis med snapsen och påskölen till nästa år. Efter träningspassets puls- och cirkulationshöjning låter jag dem njuta av värmen i bastun samt den iskalla duschen därefter. Det frigör de kemikalier som ger hjältarna extra styrka och energi att stå emot angreppen på det de är satta att vakta. Tillika låter jag mitt sinne ta del av positiva och konstruktiva tankar och intryck, i stället för att ständigt fyllas av medias domedagsrubriker. Även detta ger de vita hjältarna extra värdefull energi i form av de signalsubstanser som stärker dem, exempelvis dopamin, noradrenalin och serotonin. Detta i stället för de kemiska signalsubstanser som avges till följd av tankar fyllda av oro och rädsla och som begränsar de vita hjältarnas kraft och förmåga.

Utöver de fysiska resurserna som jag nu tillför de vita hjältarna ser jag till att ge dem återhämtning och vila genom sömn och meditation. Det medför att sinnet tystnar en stund och energiåtgången på deras arbetsplats minimeras. Dessutom tystnar just då även de eventuellt negativa tankar som trots allt hela tiden försöker göra sig hörda.  

Så här lever jag nu, och i framtiden, vad gäller att ge mina egna vita hjältar alla de resurser, all den uppskattning och den tillit de behöver och är värda, och jag har fullt förtroende för deras förmåga att skydda mig nu och i framtiden.

Jag önska att vi alla skulle tänka på samma sätt när det gäller att ge våra mänskliga vita hjältar inom vård och omsorg rätt förutsättningar för att vaka, vårda och vakta över oss. Det bästa vi alla kan göra just nu är att se till att jag själv som individ inte kommer att behöva uppta deras pressade utrymme. På sikt kan vi alla se till att de, och deras arbete, lyfts till en ny nivå av uppskattning, uppmärksamhet och belöning. Vi kommer alla att vinna på det.      

Publicerat 2020-04-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *