Tacksamhet

Dagens reflektion blir kring all tacksamhet jag känner en dag som denna. När livet går in i nya faser och förändring blir nödvändig, kanske känns den påtvingad, kan det vara lätt att fastna i allt det utmanande. Men jag känner i stället att det ger en drivkraft för reflektion, att stanna upp och se vad man faktiskt har som är värdefullt. Dessutom är min övertygelse att det ligger ett stort värde i att också uttrycka sin tacksamhet, gärna i tal inför sig själv men också i skrift.

Idag har det varit en lugn och rofylld dag för mig i en turbulent värld och jag inser att det finns mycket att vara tacksam för. Därför denna tacksamhetslista.

Jag är idag tacksam för:

Att beskedet kom i det digitala familjenätverket att alla är friska och mår bra, med något litet undantag på ungefär fyra år men som inte väcker oro.

Att min son är trygg i sin tillvaro tillsammans med sina fantastiska assistenter.

Att min far har det bra, trots sjukdom och isolering, och är väl omvårdad av fantastisk vårdpersonal, och att jag har möjlighet att ha kontakt med honom i hans isolering via telefon.

Att jag låtit min dag varit fylld av positiv input via flera timmars digitala föreläsningar, och läsande av böcker, som stärker sinne och själ.

Att jag sprang i 35 minuter i snöblandat regn och kände mig stark.

Att få ha dagliga telefonsamtal med fina och värdefulla vänner.

Att känna att jag även idag har betytt lite skillnad för några medmänniskor.

Det känns fint att formulera och betrakta allt det som faktiskt är bra och värdefullt. Det ger lite distans till allt det vi nu har omkring oss i form av utmaningar, kanske oro och rädsla. Det här är alltså mina spontana tacksamheter idag. Har du reflekterat kring din dag och allt det fina du har mött idag?     

Publicerat 2020-04-02

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *