Ett lopp kvar…

Som jag nämnt i en tidigare text uttryckte en kär vän att; ”jag har ett maratonlopp kvar att springa”. Jag kan garantera att den vännen inte menade en fysisk löptur på 42 195 meter. Min käre vän har nog inte sprungit två steg i följd på många år, och har ingen ambition att göra så heller. Men min vän har fantastiskt många andra kvalitéer som gör världen till en bättre plats. Hur som helst har detta uttryck inspirerat mig väldigt mycket.

Jag inser att även jag har det ultimata maratonloppet kvar att springa!

Uttalandet av min vän, och bakgrunden till det, väckte också insikten hos mig att jag inte är klar. Att jag har viktiga saker kvar att uträtta, att bidra till en bättre värld. Visserligen tänker jag springa 42 195 meter flera gånger, men mitt ultimata maratonlopp är något annat.

Det är tufft att springa ett maraton. Det kräver, motivation, uthållighet och disciplin. Det är också tufft att möta livets utmaningar när man strävar mot att förverkliga vardagens drömmar och mål. Det kräver, motivation, uthållighet och disciplin. Bägge dessa utmaningar, 42 195 meter samt livets resa mot förverkligande, ser jag fram mot med en pirrande känsla inombords. Den där känslan när man väntar på något riktigt häftigt.

Är du klar med ditt livs maraton eller väntar det ännu på dig? Eller väntar du på att motivationen, uthålligheten och disciplinen ska hitta dig?

Publicerat 2016-02-26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *