Livets gång

Livet har sina ”ups and downs”. Idag har det varit ”up” för mig. Jag har idag varit delaktig i planeringen för att den sjätte rakt nedstigande generationen får möjlighet att börja sitt liv på samma trygga plats. Barnbarnsbarnbarnsbarnbarn kommer nu att födas och växa upp på samma plats.

Vi har bara ett liv men glömmer allt för ofta bort det. Att få leva lycklig, att få leva det liv som är avsett just för mig, att jag vid slutet verkligen levt det enda liv som existerar för mig, är det som är det centrala.

I det livet ska vi kunna skratta åt det lilla, vi ska kunna vara barn i sinnet hela livet. Tänk att kunna dansa och fantisera om att vara indian fast man är 80 år. Tänk att få vara barn hela livet. Det har jag förstått värdet av idag.

Generationer växlas, livet rinner bort från någon, det föds hos någon annan. Men inget förändras egentligen här omkring oss. Allt fortsätter precis som vanligt. Det enda som blir annorlunda är vilka ”du och jag” det är som för stunden finns här.

Den insikten ger mig det starka budskapet: Så länge det är jag som är jaget den stund som är min tid, är det så viktigt att jag använder den tiden rätt. Att jag skapar något som förs vidare så att nästa ”jag” får bästa förutsättningar under sin stund.

Det har jag gjort i dag.

Publicerat 2015-08-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *