Fastans uppenbarelse

Idag hände något som jag närmast kan se som en uppenbarelse. En händelse som innebar att jag fick en ny syn på mina möjligheter här i livet. Nej, jag mötte inte Jesus eller hans Fader. Tror jag i alla fall. Det var lite mer jordnära kan man säga. Fast egentligen tror jag ju att både Jesus och hans Fader är lika jordnära som jag. Men det är ju en annan historia.

Det som hände var följande. Efter sex dagars fasta med enbart intag av örtte, grönsaksjuice och ren buljong satte jag mig i kväll på cykeln och körde ett hårt pass på trainern. Jag kan först kort berätta om mina upplevelser under fastan:

Dag 1: Hunger och begynnande kaffeabstinens. Dag 2: Bara svag hunger, extrem kaffeabstinens med huvudvärk, vingliga ben och hjärtklappning. Dag 3-4: Ingen hunger, ingen kaffeabstinens men fanatiskt värkande ben. En molande och ilande värk som är på gränsen till outhärdlig och omöjliggjorde i princip sömn under två nätter. Läste sedan på nätet om Ketonernas inverkan på muskler vid fasta när fett börjar förbrännas och förstod att det som sker i mina ben är ett gott tecken på att fastan är effektiv genom att jag befinner mig i stark Ketos. Dag 5-6: Mår fantastiskt bra både fysiskt och mentalt och presterar alltså på topp fysiskt.

Eftersom jag inte intagit någon som helst fast föda på sex dygn och börjar äta först i morgon hade jag inga förväntningar på prestation mer än att bara trampa lite sakta i några minuter. Det blev en timme med hög belastning och ett nytt rekord för denna säsong i distans. 33 kilometer på en timme med relativt tung belastning.

Faktum är alltså att jag efter en vecka utan föda presterar på ett sätt som jag inte gjorde före fastan. Innan fastan har jag efter ett sådant pass varit helt slut med flimmer för ögonen, sjöblöt av svett och vinglig på benen. När jag klev av idag: fräsch i huvudet, starka ben och knappt fuktig på ryggen. Uppenbarelsen i allt detta består för mig i det att jag har nu har bestämt mig för att fortsätta fasta en vecka till. Dock kommer jag att börja äta i morgon.

Hur hänger då det ihop? Fasta en vecka till men börja äta i morgon. Jo, eftersom jag nu upplevt en så oerhört stark energiförändring efter en veckas fysisk fasta kommer jag att fasta en vecka mentalt. Under den vecka som jag fastat fysiskt har jag uteslutit allt som belastar kroppens olika organ. Ingen fast föda, inget kaffe, alkohol eller socker och ersatte det med enbart sådant som ger kroppens olika organ möjlighet till vila, utrensning och återhämtning. Om det fungerade så oerhört effektivt fysiskt så är jag säker på att detsamma fungerar lika effektivt mentalt. Därför kommer jag nu alltså att fasta en vecka mentalt.

Hur ska då det gå till? Jag kommer att utesluta allt som belastar mitt sinne, min själ och mitt hjärta med skräp och annat negativt och ersätta det med sådant som ger mitt sinne, min själ och mitt hjärta möjlighet till vila, utrensning och återhämtning. Inga negativa nyheter kommer att intagas, inga destruktiva relationer upprätthålls och inget gnällande varken på vädret, regeringen, försäkringskassan eller Putin. I stället kommer jag att vara äckligt disciplinerad när det gäller att tänka positivt, vara utmanande ärlig mot mig själv och andra samt ägna mig åt konstruktivt tänkande och skrivande kring min framtid efter det att fastan är över och min andra uppenbarelse uppenbarat sig.

Så, om du nu vill har du chansen att få reda på mina uppriktiga sanningar på ett kanske utmanande sätt. Har du något du funderar över, vem vet, du kanske får ett svar som du inte förväntar dig.

Publicerat 2014-03-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *