Avslut

Avslut kan vara svåra, men ändå så viktiga att göra. Ibland låter vi oss fastna i saker, företeelser och människor trots att vi egentligen vill vidare. Ett avslut kan vara att låta sorgen över en förlust få tillträde i livet. En förlust av en älskad person, en förlust av en förlorad dröm.

Ibland värjer vi oss för avslutet. Vi värjer oss av rädsla för konsekvenserna, för rädslan av det okända på andra sidan avslutet. Rädslan för hur livet blir utan det vi avslutar. En klok vän sa idag att; ”lyckliga människor gör minst en svår sak per dag”. Ja, avslut kan vara svåra. Ja, avslut kan göra oss lyckliga.

Det är inte alltid vi förstår, eller tycker om, själva orsaken till avslutet. Förlusten av en älskad anhörig eller vän är svårt att acceptera, men avslutet är oundvikligt. Låt sorgen få fritt tillträde som verktyg för att ta dig igenom avslutet, och komma ut ännu mer lycklig på andra sidan genom tacksamhet för de minnen, kunskap och erfarenhet som den älskade lämnat efter sig, till dig att förvalta.

Det finns andra avslut som är lika svåra men som grundar sig på orsaker som vi faktiskt vill avsluta. Relationer som vi låter skada oss, misshandla oss eller begränsa oss i vår utveckling mot ett gränslöst liv. Destruktiva beteenden och missbruk som inte gagnar ett gott liv. Starka krafter kan hålla oss kvar, borta från ett avslut.

I vår familj har idag har ett avslut förverkligats, ett svårt men efterlängtat avslut. Ett avslut som länge ropat på tillåtelse att fyllas med handling. Ett avslut som innebär att dörrar stängs och andra öppnas och nya relationer ges tillträde in i livet. Relationer som tillför livet kraft och energi. Relationer som bygger på tillit, förståelse, respekt och kärlek.

Ja, lyckliga människor gör minst en svår sak per dag; idag har vi gjort den. Livet är underbart och allt det fantastiska i det ligger framför oss, som lyckliga människor.

Publicerat 2013-11-22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *