Universum – Fysik eller geografi eller….

Jag såg en film nyss på nätet, som en vän länkade, om himlens svarta, okända, fantastiska perspektiv som vi i vårt snäva perspektiv kallar universum. Det är svindlande tankar som väcks och frågan som blir hängande i mitt sinne, utan möjlighet till svar, är den om vad som finns bortom detta gränslösa fenomen.

Finns det något där, eller är det vi kallar för universum en plats utan några gränser, utan något slut?

I den tankens svarslöshet blir jag liten, igen. Liten och glömsk på en obetydlig plats i universum som är den enda jag kan vara på, oavsett var jag är, vart jag går. Om det inte finns något därute som kan kallas slut eller gräns måste ju allt vara oändligt, i all oändlighet. Om allt är gränslöst omkring mig så måste ju jag vara alltings centrum, i mitt liv, i mitt universum.

Eftersom jag inte kan förstå något annat blir också du centrum i ditt liv, i ditt universum. Vilket blir till vårt universum.

Om inte du är centrum i ditt gränslösa och oändliga universum, vem är då i centrum? Om inte jag befinner mig i centrum i mitt gränslösa och oändliga universum, var befinner sig då centrum?

Vad betyder det?

Jag har ingen aning längre, jag visste det en gång, när jag var liten, men jag glömde bort det när jag blev stor. Eftersom jag inte kommer ihåg vad det betyder så kan jag bestämma själv på nytt vad det betyder, för mig, nu.

Jag kan bestämma att det betyder att jag är centrum och att jag har tillgång till allt jag behöver i mitt universum för att leva mitt liv. Jag bestämmer att jag tror på detta fast jag inte vet.

Du kan bestämma för dig, vad det betyder för dig och ditt liv. Vet du, eller bestämmer du dig för att tro fast du inte vet, eller att du inte tror för att du inte vet?

Publicerat 2013-10-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *